Waarom De Planteneters?

Hoe een idee werkelijkheid werd

Hoi,

Ik ben Eva, 27 jaar oud en sinds januari 2018 fulltime vegan. Nog niet zo heel lang dus, maar ik zou nooit meer anders willen. In de afgelopen maanden heb ik heel veel gelezen over veganisme, allerlei filmpjes bekeken en ben ik in contact gekomen met andere leuke veganisten. Dit heeft mij erg geholpen en veel steun geboden om mijn levensstijl voor te zetten.

Waarom een website voor kinderen?

Veganisme is een van de sterkst groeiende ‘trends’ en daarom lopen veel ouders met de vraag: ‘Hoe leg ik veganisme uit aan mijn kind?’ En daar biedt De Planteneters een oplossing voor. Een belangrijk punt is dat deze website totaal niet bedoeld is om kinderen over te halen om veganist te worden. Het is een informatieve website voor kinderen om bijvoorbeeld aan hun vriendjes uit te leggen wat veganisme is of voor ouders om gemakkelijker met hun kinderen over dit onderwerp te praten. Deze website is natuurlijk ook voor de niet-veganistische kinderen, bijvoorbeeld als zij een werkstuk moeten maken of om meer informatie te verkrijgen zonder dat er direct verschrikkelijke beelden worden getoond.

Boek

Ik wilde heel graag dat De Planteneters meer dan alleen een website werd. Het moest een ‘merknaam’ worden. Vandaar dat ik een ook een kinderboek heb geschreven. Mijn eerste boek ‘Op zoek’ gaat over Bram. Bram is een jongen van acht jaar die in zijn dromen spannende avonturen meemaakt met zijn knuffelvriendjes: Ollie, Kalfje en Varkentje. Samen gaan ze op zoek naar de mama van Kalfje.
Dit boek is zowel geschikt voor kinderen die niet vegetarisch zijn, vegetarische en veganistische kinderen. Er wordt kort en op een kindvriendelijke manier uitgelegd wat vlees is en wat gezond eten met je lichaam doet. Want Bram is erachter gekomen dat als je veel groenten en vruchten eet, je ook groot en sterk wordt, kijk maar naar Ollie! Een leuk boek om voor te lezen aan jouw zoon of dochter. Voor de iets oudere kinderen ook zeer geschikt om zelf te lezen.

Blog

Nu de website en het boek af zijn, heb ik opeens tijd over. Ik wilde heel graag door  gaan met schijven en daarom ben ik een blog begonnen. Met mijn camper ‘De Tank’ rijd ik voor jou door heel Nederland om de leukste veganistische hotspots, mooiste natuur en de leukste dieren op te zoeken. Stiekem ben ik ook al bezig met het schrijven van een tweede kinderboek.

Mocht je nog andere vragen hebben, neem gerust contact op.

Liefs,
Eva